VİDEO KAMERA ÇEKİMİ NEDİR? VİDEO ÇEKİMİ NASIL YAPILIR?

Eklenme Tarihi: 21.08.2019 Güncellenme Tarihi: 02.04.2021

21. yüzyıl tam anlamıyla bir teknoloji çağı. Buzdolabından cep telefonuna, televizyondan bilgisayarlara kadar teknoloji sayesinde hayatımıza girmiş birçok aletin eksikliğini artık düşünemiyoruz bile. Özellikle görselliğin iyice ön plana çıktığı bu zamanda, hayatın karelerini evlerimize hatta odalarımıza kadar sokan kameralar teknolojinin yaşantımıza kattığı en büyük icatların başında geliyor.

Bugün bir kamera çekimi sadece televizyon ve sinemada değil, aynı zamanda her türlü özel günlerimizi ölümsüzleştirme anlamında da büyük önem taşıyor. Kamera çekimi kongre, konferans, seminer gibi şirket organizasyonlarının yanı sıra, özel günlerde gerçekleştirilen çok farklı etkinliklerde de kullanılıyor. Bir kamera çekimi etkinliğin içeriğine ya da çekimi talep edenin isteğine göre birden çok kamera ile yapılabilir.

Hatta çeşitli konferans, seminer gibi büyük etkinliklerde talebe göre reji bile kurulabilir. Ancak bu noktada önemli olan kamera çekiminin tamamıyla profesyonel bir ekip ve ekipmanlarla gerçekleştirilmesidir. Aslında bir kamera çekiminde yapılacağı zaman etkinliğin türü ne olursa olsun dikkat edilmesi gereken belli başlı birkaç unsur vardır. Dilerseniz bunu biraz derinlemesine inceleyelim.

Kamera Çekimi ve Çekim Kuralları

Kamera çekiminin belli başlı kurallar ve profesyonel bakış açıları ile gerçekleştirilmesi gerektiği tartışmasız bir gerçektir. Peki, video çekimi esnasında hangi kuralları benimsemek gerekir?

Bunlardan ilki ‘’önce izle, sonra çek’’ kuralıdır. Kamera çekimi yapılacak etkinlik ister bir şirket semineri olsun,ister tanıtım filmi olsun isterse bir klip çekimi, ilk olarak çekimin yapılacağı mekana önden gidilip keşif yapılması büyük avantaj sağlar. Böylece önceden kamera açıları, gerekli olan ışık ve ses malzemeleri büyük oranda belirlenebilir ve çekimde hata yapma riski en aza indirilir.

Örneğin bir bayi toplantısı çekilecekse, toplantının nasıl bir salonda yapılacağı, böyle bir ortamda nasıl bir ışık ve ses sistemine ihtiyaç duyulacağı gibi bilgiler edinilir. Toplantıya kaç kişinin katılacağı ve toplantının akışının belirlenmesi gibi ön hazırlıklarda kamera çekimi sırasında meydana gelebilecek aksilikleri önleme konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

Kameraman Faktörü!

Kamera çekimi çok farklı etkinliklerde kullanıldığından dolayı, tüm bu çekimleri başarıyla yapabilecek profesyonel bir ekip çalışması da oldukça önemlidir. Bir toplantının yanı sıra bir reklam ya da klip çekiminde de doğru ve kaliteli ekipmanlarla istenen sürede ve bütçeye uygun olarak çekim yapabilecek bir ekip, kamera çekiminin başarısı konusunda en önemli etkendir. Bir kamera çekiminin bütçesi de istenilen etkinliğin türüne göre değişir. İşinde uzman ve deneyimli bir kameraman projenizi çok farklı bir noktaya taşıyabilir.

Bir şirket etkinliği, ya da özel bir gün çekiminin ücretleri bir reklam ya da klip çekimine göre çok daha uygun olabilir. Çünkü o tarz işlerin görselliği daha ön planda olduğu için gerek çekim gerekse kurgu aşamasında maliyet daha yüksek olacaktır. Bu tür prodüksiyonların üretilmesi aşamasında çekimleri siz yapmak istiyorsanız kiralık kamera ya da kiralık film ekipmanları hizmeti ile hızlı ve ekonomik çözüm üretebilirsiniz. Üstelik bu tür ihtiyaçlarınız için kiralık teknik ekip desteği de alabilirsiniz.

Kiralık teknik ekip desteği alarak taleplerinizi karşıladığınızda "profesyonel kamera çekimi nasıl yapılır" gibi temel soruları sormaktansa, profesyonel bir şekilde çekilmiş videoların keyfini sürme imkânı yakalayabileceksiniz. Üstelik bunu oldukça uygun bütçelerle gerçekleştirmenin ayrıcalıklarını da hissedeceksiniz.

contact_support İLETİŞİM FORMU

Bilgileriniz başarıyla kaydedildi!
Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede verdiğiniz iletişim bilgileriniz ile sizlere geri dönüş sağlayacaklardır