TANITIM FİLMLERİNDE KAÇ KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIR? EKİP GÖREV DAĞILIMI NASIL YAPILIR?

Eklenme Tarihi: 11.01.2024 Güncellenme Tarihi: 11.01.2024

Tanıtım Filmlerinde kaç kişilik ekip çalışır? Ekip görev dağılımı nasıl yapılır?

Tanıtım filmleri şirketlerin en güçlü iletişim stratejilerinden biri. Bu nedenle tanıtım filmi çekiminin her adımı profesyonel bir ekip tarafından yürütülüyor. Peki, tanıtım filmlerinde kaç kişilik ekip olmalı ve görev dağılımları nasıl yapılmalı?

Ürün ya da hizmet sunan her firma, hedef kitlesini mevcut faaliyetleri hakkında bilgilendirmek ister. Bu noktada hem doğru bilgilendirme yapmak hem rekabet avantajı kazanmak isteyen pek çok firma, tanıtım filmlerine başvuruyor. Yaratıcı ekiplerin titizlikle planladığı tanıtım filmi çekim sürecinde ise farklı birimler görev alıyor. Gelin, tanıtım filmlerinde yer alan ekipleri ve görev dağılımının nasıl yapıldığını yakından inceleyelim.


 

Yapımcı

Yapımcı, tanıtım filmi çekim projesini başlatan kişi. Film çekiminin planlanması, işin başlayıp koordine edilmesi, bütçe belirlenmesi ve finansman sağlanması, projede kimlerin yer alacağının belirlenmesi, ekibi denetlenmesi gibi tüm süreci o yönetir.

 

Yönetmen

Tanıtım filmlerinin yaratıcı beyni yönetmenlerdir. Oyuncu yönetimi, filmin akışı, çekim yapılacak mekânların belirlenmesi, kamera ve ışık gibi teknik detaylar yönetmen kontrolünde ilerler.

Yönetmene çekim sürecinde yardımcı yönetmen ve yönetmen asistanları da destek olur. Aralarında görev dağılımı yapabilirler.

 

Makyaj ve Kuaför Ekibi

Makyaj ekibi, tanıtım filmlerinde yer alacak oyuncuların sahneye ve oynayacakları role uygun görünmeleri için çalışır. Örneğin oyuncunun rolü gereği daha yaşlı görünmesi gerekiyorsa makyajla yaşlandırma tekniklerini uygularlar. Makyaj ekibi belirlenirken makyaj yapma kabiliyeti olan asistanlar seçilerek birime dâhil edilir. Makyözle ortaklaşa çalışan kuaför de oyuncuların saçlarını role ve sahneye göre hazırlar.

 

Senarist

Tanıtım filminin ana fikrini, seyirciye aktarılacak mesajı senarist belirler. Ana fikirden yola çıkarak film senaryosunu oluşturan senaristler ihtiyaç duyulduğu takdirde birden fazla yazarla ortaklaşa çalışabilirler. Tanıtım filmi çekiminin başladığı gün senaristin işi biter. Ancak çekim ilerledikçe gerek olursa yeniden senaristin fikirlerine başvurulabilir. 

 

Devamlılık Asistanı

Her tanıtım filminin çekim süreci birbirinden farklı ilerleyebilir. Özellikle senaryodaki sıralamadan farklı şekilde çekilen sahnelerde mutlaka devamlılık asistanına ihtiyaç duyulur. Devamlılık asistanları senaryoya bakarak çekilen sahnelerin doğruluğunu kontrol ederler. Bunun yanı sıra çekimler farklı günlerde tamamlanacaksa her çekim günü sahnedeki aksesuarlardan kostümlere, oyuncuların saç stillerinden makyajlarına kadar her bir detayın önceki çekimle uyumunu gözetir. Bir hata fark ettikleri an durumu yönetmene bildirirler. Çalıştığı işi son derece dikkatli yapan ve düzenli not tutabilen kişiler devamlılık asistanlığı görevini rahatlıkla yürütebilirler.

 

Görüntü Yönetmeni

Görüntü yönetmenleri tanıtım filmlerinin çekim kadrajını ve ışık seçimlerini yönetmenle birlikte planlar. Yönetmen, hayal ettiği görüntüleri görüntü yönetmenine aktarır. O da yönetmenin istediklerini doğru şekilde yansıtacak kamera, ışık ve filtre gibi teknik detaylara karar verir. 

 

Kostüm Departmanı

Oyuncuların filmlerde giydiği kıyafetlerin tasarlanması; kostüm dikilecekse kumaş seçimi, renk ve bedenlerin belirlenmesi gibi tüm detaylar kostüm tasarımcısının sorumluluğu altında. Kostüm tasarımcısına projenin türüne göre birden fazla kostüm asistanı da eşlik edebilir.

 

Sanat Yönetmeni

Tanıtım filmlerinde yer alacak aksesuarların temininden sanat yönetmeni sorumludur. Projeye göre sanat birimindeki pek çok asistanın görev dağılımını yapan sanat yönetmenleri; set tasarımcılarıyla, set dekoratörleriyle ve tasarımları uygulayan sanatçılarla doğrudan iletişim hâlinde ilerler.

 

Kurgucu 

Tanıtım filmi çekimi tamamlandığında devreye kurgu ve montaj birimi girer. Yönetmenle birlikte masa başına geçen kurgucular çekim planlarını bir araya getirerek tanıtım filmini hazır hâle getirirler. Kurgu ve montaj programlarını bilen, görsel tasarım kabiliyeti yüksek olan kurgu asistanları da kurgucuya yardım edebilir. Eğer filmde kullanılacak görsel efektler veya sesler varsa filmin montaj aşamasında görüntülere eklenir.

Markalar ürün ve hizmetlerini duyurmak için tanıtım filmlerinden yararlanıyorlar. Siz de firmanız için tanıtım filmi çekmek istiyorsanız çekim ekibinde yer alacak kişileri ve görev dağılımlarını bilmeniz gerekebilir. Profesyonel bir çekim süreci yürütmek için alanında uzman kişilerin yönlendirmelerine de ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada Piktora Yapım olarak desteğe hazırız! Tanıtım filmi tasarım sürecinizi ve çekim ekibinizi en doğru şekilde planlamak, başarılı bir tanıtım filmine imza atmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

contact_support İLETİŞİM FORMU

Bilgileriniz başarıyla kaydedildi!
Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede verdiğiniz iletişim bilgileriniz ile sizlere geri dönüş sağlayacaklardır